“Cloudscape” at Venice Biennale Combines External and Internal Environments

Japanese studio Tetsuo Kondo Architects and environmental engineering firm Transsolar have suspended a cloud inside the Arsenale exhibition space at the Venice Architecture Biennale.

Called Cloudscapes, the installation is created by pumping three layers of air into the space: cold dry air at the bottom, hot humid air in the middle and hot dry air at the top. A spiral walkway guides visitors up through the layers to emerge above the cloud, before they descend back down through the vapour to the floor. The installation forms part of the exhibition People Meet in Architecture, directed by Kazuyo Sejima of SANAA.

[via Dezeen]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>