Sustainability at Work at East Village Creative Offices

The new 4th + Linden East Village Creative Offices in Long Beach, California recently unveiled new sustainable interiors. Designed for developer/contractor JR van Dijs, Inc., the workspace includes operable windows to capture ocean breezes, and operable skylights to exhaust hot air from the space, eliminating the need for air conditioning. The skylights and windows also expand daylighting throughout the open floorplan: Only individual task or accent lighting is required during the day.

Sustainability makes its way into the water fixtures – including dual-flush toilets – and into the interior walls, handrails, and stairs – composed of recycled lumber. The new interiors are built from raw shells featuring exposed brick and block walls, concrete floors and wood truss ceilings with skylights. The project is also sustainable on a larger scale: 4th+ Linden is an office condominium project designed and developed by Studio One Eleven as an adaptive reuse of three once-derelict, conjoined buildings. The result is a transformation of formerly blighted structures into a neighborhood asset for the East Village Arts District in Long Beach.

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>