Ski Lift by Roland Baldi in Monte Ivigna, Italy

Bolzano-based architect Roland Baldi has completed a ski lift center in Monte Ivigna, a granite mountain near Merano, Italy. Autonomous in presence, the design consists of two terminals – one in the valley and one at the summit – that maintain a common architectural language through palette and form. 

Made transparent through materiality and color, the layout and scheme of the station are intuitively read by its users. The project’s primary function – ski lift – is made prominent by wrapping the programs pertaining to the service, such as arrival/departure area, control room and landing, in a bright red cladding. The terminal’s other functions (panoramic cafe, lounge, waiting area, entry, etc.) are arranged throughout the rest of the three-storey station. The graphic slope of the roofline communicate a directional connection between the two terminals. 

[via designboom]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>