4 Projects: 4 Scales

LA Forum will be hosting an exhibit July 21 at Woodbury University Hollywood featuring four recent projects by New York based firm Lewis.Tsurumaki.Lewis Architects: the Arthouse at the Jones Center in Texas, Water Proving Ground and Lobby Wall in New York City, and Sullivan Family Student Center in Laramie. These projects range from 69 million to 108 square feet.

 

EXHIBIT DATES & HOURS:

LA Forum Events @ WUHO*
Exhibition Opening: July 21, 2011 – 7-10pm
July 21 – August 27, 2011
Gallery Hours: Fridays – Sundays, 1pm-5pm

*Woodbury University Hollywood
6518 Hollywood Blvd.
Los Angeles, CA 90028

WUHO is located between Metro Redline stops: Hollywood & Vine and Hollywood & Highland. Street parking available, parking lot in the rear of the building.

 

 

The Arthouse at the Jones Center in downtown Austin, Texas is a renovation and expansion project of an existing contemporary art space. In its modifications, LTL looks to highlight the historical qualities of this cross between a turn-of-the-century theatre and 1950’s department store.  The design and expansion of the gallery and office spaces serve to embolden the aesthetics of the art in correlation with the surrounding urban environment.

 

 

Water Proving Ground is a response to the anticipated change in water levels in the New York Harbor due to global climate change. Interdisciplinary teams were brought together to re-envision coastlines and come up with new, eco-conscious ways to utilize adaptive “soft” infrastructures in the harbor. The project will preserve the area and keep it accessible to the public by adjusting the site’s historic fill.

 

The Lobby Wall is a site-specific sculpture for Memorial Sloan Kettering’s Cancer Center in New York. It features two main planes with openings that transition from regular in the front to somewhat disorderly and random in the back. Different angles and viewpoints from which visitors can observe the wall are taken into consideration and used to position numerous openings, thus creating a dynamic visual effect with shifting alignments and distortions.

 

The Sullivan Family Student Center was designed for the University of Wyoming’s College of Education. It transforms what was originally a seldom-used entry way into a student lounge and circulation hallway lined with picture frames, capturing the essence of life at the College. A 3000 sq. ft. bamboo screen divides the two areas as it extends upward to frame a skylit vertical space, visually linking two floors. A horizontal chandelier with colored resin light diffusers illuminates the lounge and doubles as a balustrade between the two levels.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>